Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Zbog unuke von Zeppelina, Led Zeppelin su za koncert u Danskoj promijenili ime

Led Zeppelin održali su 28. veljače 1970. koncert u Kopenhagenu, no zbog određenog potomka slavnog izumitelja zračnog broda morali su nastupiti pod drugim imenom.

U listopadu 1969., Zeppelini su gostovali u Danskoj gdje su za potrebe njihove nacionalne TV kuće snimali jedan svoj nastup. Tada ih je uočila grofica Eva von Zeppelin, unuka Ferdinanda von Zeppelina, i nezadovoljna što profitiraju na račun njezinog prezimena počastila izrazom ‘kreštavi majmuni’.

Kako bi se umilili aristokratkinji, članovi Led Zeppelina pozvali su je na čašicu čaja i ugodnog razgovora, a onda se dogodio jedan od onih gafova:

“Pozvali smo je u backstage da se bolje upoznamo, da vidi da smo sasvim pristojni momci. Uspjeli smo je primiriti, no kada je odlazila iz studija spazila je naslovnicu našeg prvijenca s Hindenburgom u plamenu. Jednostavno je ‘puknula’, a ja sam pobjegao glavom bez obzira” prisjetio se Jimmy Page.

Nastup u Kopenhagenu i dalje ih je čekao, u zraku je visjela tužba, pa je bend improvizirao i za jednu večer postao The Nobs. Nije to prvi put da su mijenjali ime: za vrijeme japanske turneje na majice su otisnuli ‘Red Zepperin’ zezajući se na račun izgovora glasa ‘L’ svojih domaćina.

Tagovi
ferdinand von zeppelin hindenburg jimmy page led zeppelin robert plant the nobs