Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Terry Kath, gitarist za kojeg je Jimi Hendrix rekao da je najbolji

Bio 23. siječnja 1978. kada se gitarist benda Chicago, Terry Kath, družio s prijateljima u kući roadieja Dona Johnsona u Woodland Hillsu. Dosta se već popilo, zabava se bližila kraju, gosti su se razilazili i na kraju su ostali samo Johnson i Kath.

Kath je izvadio pištolj i krenuo ga čistiti. Johnson mu je rekao da ga skloni, a Kath se samo nasmijao i poručio mu da “ne drami”. “Ne brini se”, rekao mu je, “nije napunjen.” I da bi mu dokazao da nije napunjen, prvo je odlumio Johna Waynea, zavrtio pištolj oko kažiprsta, prislonio ga uz sljepoočnicu i povukao okidač. Nije znao da je u cijevi pištolja bio još jedan metak i tako si je u 31. godini okončao život.

Terry Kath bio je jedan od najboljih gitarista svih vremena, a opet, o njemu se ne priča onako kako se priča o, primjerice, Ericu Claptonu ili Jimmyju Pageu. Negdje krajem ’60-ih, Chicago je nastupao zajedno s Jimijem Hendrixom. A kao i svi koji su došli pogledati bend, ni Jimi Hendrix nije ostao imun na Kathovo umijeće sviranja, rekavši za njega da je “najbolji gitarist u cijelom svemiru.”

Tagovi
chicago jimi hendrix terry kath