Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Prvi CD proizveden u SAD-u bio je “Born in the U.S.A.”

Iako se CD kao medij prvi put pojavio 1982., većina ih se proizvodila u Japanu i Njemačkoj. Dana 21. rujna 1984., CBS je otvorio prvo američko postrojenje za proizvodnju CD-a, a prvi primjerak bio je baš prikladno američki.

Prvi CD proizveden u Sjedinjenim Američkim Državama bio je “Born in the U.S.A.”, album Brucea Springsteena objavljen kojih tri mjeseca ranije. Sve se nekako poklopilo: od samog naslova, do izvođača i tematike njegovih pjesama gdje je ključno mjesto oduvijek rezervirano za ‘malog čovjeka’, američkog radnika.

Na dan otvaranja pogona u gradu Terre Haute (Indiana), svi su uzvanici dobili na dar Springsteenov CD. Kako bi se događaj dodatno obilježio dodana je i komemorativna naljepnica, dok su slova na samom CD-u otisnuta crvenom bojom. Oznaka na samom CD-u je DIDP-20095, a kako se ovaj testni primjerak nije nikada našao u prodaji i nije poznato koliko ih je uopće podijeljeno, među kolekcionirama kotira kao ‘extremely rare’.

Drugi CD koji je sišao s ‘pokretne trake’ bila je svojevrsna kompilacija “The Edison CD Sampler” sa svim zvučnim zapisima koje je između 1877. i 1929. snimio Thomas Edison. Iza naslovnice na kojoj Edison drži CD nalaze se i snimke “The Yankee Shuffle” benda Johna Phillipa Souse, govori američkog predsjednika Theodorea Roosevelta i biznismena P.T. Barnuma, kao i mnoge drugi koje možete čuti imate li nekih 4.000 dolara viška.

Tagovi
born in the usa bruce springsteen CD e street band