Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Neriješeni misterij glazbenika-genijalca, Philipa Taylora Kramera

Krajem svibnja 1999. pronađeno je tijelo Philipa Taylora Kramera, nekadašnjeg basista grupe Iron Butterfly. Četiri se godine vodio kao nestala osoba, a što mu se zapravo dogodilo – nitko sa sigurnošću ne zna.

Kramer se bendu pridružio 1974. godine, znatno nakon zlatnog razdoblja najvećih hitova, te s njima snimio albume “Scorching Beauty” i “Sun And Steel”. Po odlasku iz benda otišao je na fakultet, završio studij aeronautike i neko kratko vrijeme radio u američkom ministarstvu obrane.

Devedesetih godina prošlog stoljeća osnovao je tvrtku Total Multimedia Inc koja je bila pionir na području kompresije videozapisa i biometrije. Bio je matematički i računalni genij, oženjen i otac dvoje djece. Njegova supruga Jennifer kasnije je rekla da je radio na nečem velikom, te da mu je ponašanje postajalo sve bizarnije i bizarnije.

I taman otprilike u to vrijeme počinje slučaj za glazbene Dosjee X. Kramer je 12. veljače 1995. pošao na glavni međunarodni aerodrom u Los Angelesu kako bi dočekao suradnika Grega Martinija i njegovu suprugu koje je planirao ugostiti tijekom vikenda. Došao je na vrijeme na aerodrom, no i otišao prije nego što je avion sletio.

Sjeo je u svoj automobil, iz njega nazvao suprugu, rekao joj da su se planovi promijenili, te da je čeka veliko iznenađenje kada se vrati. Potom je nazvao Rona Bushya, bubnjara iz Iron Butterrfly, i rekao “Bush… Taylor je. Znaš da te volim više od samog života.” I poklopio. Opet je nazvao suprugu i poručio da će uvijek biti uz nju što god da se dogodi. Zatim je okrenuo broj 911, mirno se predstavio i kazao da će počiniti samoubojstvo. I od tog trenutka činilo se kao da je iščeznuo.

“Nešto se dogodilo, ili u njegovoj glavi ili na terminalu zračne luke, nešto zbog čega se predomislio i otišao. A da vam iskreno kažem – nemam pojma što bi to moglo biti. Nije imao neprijatelja, bio je obiteljski čovjek, a što se dogodilo na tom aerodromu zna jedino on” kaže policajac Chuck Carter koji je radio na slučaju.

Četiri godine kasnije, 29. svibnja 1999., grupa planinara pronašla je njegov Ford Aerostar na dnu jedne litice u Malibuu. Unutra je bilo Kramerovo tijelo kasnije identificirano uz pomoć zubnih kartona. Policija je njegovu smrt okarakterizirala kao samoubojstvo mada ni sami nisu sigurni što se dogodilo.

Kramerov otac Ray nikada nije prihvatio priču o samoubojstvu. Kako je govorio, Kramer je eksperimentirao s metodama komunikacije koje bi bile brže od brzine svjetlosti, a navodno je otkrio i revolucionarnu metodu prijenosa informacija i tvari kroz prostor, nešto toliko značajno i veliko za fiziku da bi osporilo sve teorije Alberta Einsteina:

“Taylor mi je davnih dana rekao da postoje određeni ljudi koji mu stvaraju probleme, koji se žele dočepati njegovog rada i da mu prijete. Kazao mi je ‘ako me ikad čuješ da kažem da ću se ubiti, nemoj povjerovati, to znači da sam u opasnosti i da mi treba pomoć'”

Tagovi
Iron Butterfly Philip Taylor Kramer