Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Neobična suradnja Boba Dylana i Genea Simmonsa

Ako pitate glazbenike da vam navedu tri imena s kojima bi voljeli surađivati, jedno od njih će vjerojatno biti Bob Dylan. Međutim, malo tko ga doista i zamoli za suradnju, jer pretpostavljaju da je mogućnost za takvo što ravna nuli.

“Svi igraju loto. Kupuju listiće. Kolike su šanse da nešto dobiju? Nikakve. Ali postoji mogućnost dobitka”, kazao je Gene Simmons iz grupe KISS koji je 1991., dok je Dylan bio između dva projekta, nazvao njegove menadžere i rekao da želi s njim napisati pjesmu.

“Dva dana kasnije, ispred kuće mi se parkirao neupadljivi kombi i iz njega je izašao Bob Dylan držeći gitaru u ruci”, nastavlja Simmons. “Bob je smislio akorde, a ja sam napisao melodiju i tekst. Odmah smo ‘kliknuli’. Nešto je malo prebirao po gitari i čim sam čuo prva tri-četiri akorda, znao sam da je to to.”

Produkt njihove suradnje, pjesma “Waiting for the Morning Light”, na kraju je objavljena 2004., na Simmonsovom drugom solo albumu “Asshole”.

Tagovi
bob dylan Gene Simmons Kiss