Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Marvel strip za koji je grupa KISS dala svoju krv

Rock bendovi uglavnom nisu predodređeni da budu strip junaci, no izuzetaka uvijek ima. Kako bi proslavili izlazak svog prvog strip izdanja za slavni Marvel Comics, grupa KISS odlučila je tinti za tisak dodati vlastitu krv.

Demon (basist Gene Simmons), Starchild (gitarist Paul Stanley), Spaceman (gitarist Ace Frehley) i Catman (bubnjar Peter Criss) uvijek su izgledali kao da su ispali iz kakvog stripa ili B-horrorca. Do 1977. KISS mašina se zakuhala, a osim samih albuma, singlova i pjesama, fanovi znani kao KISS Army navalili su na ‘merchendise’ kao ludi. Otvarali su se novi horizonti, tražili novi sadržaji, a u priču je ušao slavn Stan Lee i njegov Marvel Comics.

Bilo je posve prirodno da grupa KISS dobije svoj strip i nađe se u društvu Captain Americe, Iron Mana, Spider-Mana, Thora, The Avengersa i mnogih drugih čije su zgode članovi benda zasigurno pratili kao klinci.

“Bili smo najveći bend, nismo to izmislili, tako je bilo. A kada ste veliki, svatko vas želi”, kazao je Simmons u autobiografiji “Kiss and Tell”. U svibnju 1977. KISS su se prvi put pojavili u stripu, a onda su krenuli planovi za specijalno izdanje. Da bude doista osobit i za pamćenje, članovi benda odlučili su svoju krv pomiješati s crvenom tintom.

“Ovim se potvrđuje da su članovi grupe KISS, Gene Simmons, Ace Frehley, Paul Stanley i Peter Criss donirali svoju krv koja će se pomiješati s crvenom tintom za prvo izdanje Marvel/KISS stripa. Krv je donirana 21. veljače 1977. u Nassau Coliseumu”, dio je iz potpisanog ugovora.

Ubrzo nakon toga pojavila se vijest da je tinta zabunom iskorištena za tiskanje časopisa Sports Illustrated, no svi upućeni odbijaju takvu mogućnost i slažu se da se crvena tinta s krvlju članova grupe KISS nalazi isključivo u stripu KISS Super Special.

Tagovi
Ace Frehley Avengers Captain America Gene Simmons Iron Man Kiss krv marvel Paul Stanley Peter Criss Spider-man stan lee strip