Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Mark Knopfler, Tina Turner i “drugi najgori solo svih vremena”

Mark Knopfler pripremao je 1982. album “Love Over Gold” za svoju grupu Dire Straits, a među izbačenim pjesmama našla se “Private Dancer”. Bend je već snimio instrumentalnu matricu, a onda je Knopfler zaključio da priča o elitnoj prostituciji baš i nije muška pjesma.

Dvije godine kasnije, menadžer Dire Straitsa predložio je menadžeru Tine Turner da uzme pjesmu. Postojali su nekakvi pravni problemi, pa Tina nije mogla samo snimiti svoj vokal na matricu, ali su zato pokupili većinu članova Dire Straitsa i otišli u studio snimiti novu verziju. Međutim, na novoj verziji nije bilo Marka Knopflera; gitaru je odsvirao Jeff Beck.

Tina je objavila i istoimeni album koji je postao najuspješnije izdanje u cijeloj njezinoj karijeri, a Mark Knopfler je u jednom intervjuu rekao da je “pjesma uništena zahvaljujući Jeffu Becku koji je odsvirao drugi najgori solo svih vremena”.

Tagovi
dire straits jeff beck mark knopfler tina turner