Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Vježba ‘tri tona po žici’

Vježba ‘tri tona po žici’

Najobičniju vježbu ‘tri tona po žici’ možete svirati kao zagrijavanje prije svirke, s vremenom će vam pomoći kod razvijanja brzine i moći ćete s njom poboljšati svoje improvizacije. Svaki put kada čujete nekog gitarista kako brzinski prelazi preko ljestvica, solaža i slično, velika je vjerojatnost da prolazi samo tri tona po žici.

Krenite polako i s vremenom ubrzavajte. Kako budete povećavali brzinu, tako ćete s vremenom dobiti zanimljiv zvuk što brže budete svirali. Ali nemojte se oslanjati samo i jedino na ove ‘lickove’; s vremenom postanu repetativni i dosadni.

Što se tiče ruke u kojoj vam je trzalica, trzate gore-dolje: prvi ton je ‘dolje’, drugi ‘gore’, treći opet ‘dolje’, četvrti ‘gore’… Kod ruke kojom hvatate fretboard držite se pravila – svako polje jedan prst.

VJEŽBA PRVA
– obični E-mol unaprijed i unazad

VJEŽBA DRUGA
– nakon kombinacije E i A žice, istu vježbu ponovite s A i D žicom, a zatim i s D i G žicom (isti raspored, isto sve)

VJEŽBA TREĆA
– ponovite vježbu tako da se pomaknete svaki put za jedno polje: krenete 124 na E žici i kada odsvirate cijeli krug naprijed i nazad, sve pomaknete za jedno polje: 235 na E žici, 245 na A žici itd…

VJEŽBA ČETVRTA
– uz G-dur ili E-mol

VJEŽBA PETA
– dobra vježba za rastezanje prstiju .-)
– isto kada napravite cijeli krug – pomaknete za jedno polje

VJEŽBA ŠESTA
– preskakanje žica