Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Što je i čemu služi ‘lick’?

Što je i čemu služi ‘lick’?

Gitarski ‘lick’ je fraza, kratka glazbena ideja koju čini niz tonova koje možete ubaciti i koristiti u soliranju i improvizaciji. Dobro zamišljeni ‘lickovi’ dodat će solaži čaroliju, uzbuđenje, dramatiku…

Tijekom učenja, igranja s raznim ljestvicama, isprobavajte i zapamtite svaki ‘lick’ na koji nabasate i da vam se svidi. Probajte ga odsvirati na više načina, nekad nešto oduzmite, nekad nešto dodajte: raznovrsnost ‘lickova’ je doista beskonačna. Pronaći ćete ih u različitim oblicima, neki su kraći, neki duži, neki su veseli, neka donose različita raspoloženja, u različitom su tempu i važno je naučiti kako i zašto ih koristiti.

S lickovima ćete:

1) IZGRADITI TEHNIKU I SPRETNOST
‘Lickovi’ su jedan od najboljih načina kako razviti spretnost koja će vam biti potrebna za soliranje i improviziranje

2) DOBITI INSPIRACIJU
Učenje i savladavanje novih ‘lickova’ dovest će vas do novih glazbenih ideja i do novih inspiracija. Prvo naučite već postojeći ‘lick’, a onda učite iz njega. Okrenete ga naopačke, izbacite ili dodajte neke note, različito naglasite neke od njih, isprobajte hammer-on, pull-off, bending, sve što vam padne na pamet – od već postojećeg ‘licka’ stvorite novu ideju koja će biti samo vaša.

3) UČITI I SKUPLJATI ISKUSTVA
Naučite različite vrste ‘lickova’ iz različitih žanrova, od bluesa, rocka, jazza, preko countryja, sve do metala. Utjecaji različitih gitarista i glazbenih stilova pružit će vam jedan posve novi pristup i otvoriti nove ideje.

Vježbajte, istražujte, više vjerujete ušima nego teoriji i ako se sjetite kakvog dobro ‘licka’ – zapišite ga, zaboravit ćete ga kad-tad .-)