Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Dan kada je Keith Richards propucao omiljenu gitaru

Gitarist Rolling Stonesa, Keith Richards, arhetip je rock zvijezde. Iako mu se stil života smirio i znatno promijenio u poznijim godinama, nekada davno, zahvaljujući sklonostima opijanju i narkoticima, bio je sklon nekontroliranim izljevima bijesa. Tijekom jednog od njih uništio je jednu od svojih omiljenih gitara, onu s kojom je na turneji Totally Stripped uvijek svirao “Shine a Light”.

Jo Wood bivša je supruga Ronnieja Wooda i u svojoj je autobiografiji “It’s Only Rock ‘N’ Roll: 30 Years Married To Rolling Stone” spomenula incident iz 1995. kada je najdeblji kraj izvukla akustična Gibson SJ Southern Jumbo Sunburst iz 1952. godine.

Nakon koncerta u Memphisu, dečki iz Stonesa počeli su se polako vraćati u hotel kako bi se odmorili. Kada je Keith Richards stigao, dočekao ga je zvuk sviruckanja gitare. Poprilično ljutit, Richards je ušao u sobu i zatekao Ronnieja Wooda kako svira njegovu omiljenu gitaru. Istog trena ju je istrgnuo iz Woodovih ruku, prekrio jastukom i ispalio hitac u nju. Wood je ostao širom otvorenih usta i posve bez teksta.

Ta je ista gitara kasnije završila na aukciji s početnom cijenom od 150 tisuća dolara, no – na tome je i ostalo.

Tagovi
keith richards the rolling stones