Klasične i online poduke iz gitare i ukulelea za početnike i napredne svih dobnih skupina. Uz uobičajene žanrove i stilove, naglasak je na fingerstyle tehnici.

Claptonova zagubljena James Bond tema

“Dozvola za ubojstvo” šesnaesti je film o Jamesu Bondu snimljen 1989. godine. Posljednji se put u ulozi tajnog agenta 007 pojavio Timothy Dalton, a naslovnu je temu otpjevala Gladys Knight. No ona je uletjela u zadnji tren, jer tema je bila rezervirana za Erica Claptona.

Slavni skladatelj John Barry bio je bolestan, pa je zaduženje za izbor pjesme pao na njegovog suradnika Michaela Kamena. On je povezao Vicka Flicka (gitarist koji je svirao u prepoznatljivoj bondovskoj temi) s Claptonom i njih dvojica snimili su instrumental koji je trebao biti naslovna tema filma.

Zadovoljni uratkom, poslali su ga producentima i čekali. “Dva tjedna kasnije javili su nam da žele pravu pjesmu i da su angažirali Gladys Knight da je otpjeva. I tako smo Michael, Eric i ja otpali”, kazao je Flick.

Ne samo da su Clapton, Flick i Kamen snimili instrumental, već je snimljen i video za koji nitko ne zna gdje je završio. Nijedan materijal nije još službeno objavljen, nije se čak pojavio ni kao bootleg izdanje. Michael Kamen bio je jedini koji je mogao znati gdje se ovaj bondovski sveti gral nalazi, ali on je preminuo 2003. i zasad tajnu ponio sa sobom u grob.

Tagovi
eric clapton james bond john barry